Ontspannen weekend Weerterbergen

Naar aanleiding van onderstaande brief hebben we een moeder met haar zoontje een ontspannen weekend in Weerterbergen aangeboden.

Hierbij heeft u me verteld over uw mooi initiatief met de Stichting We4kids en Kiwanis Club Sittard. Ik vertelde u dat ik zocht naar een mogelijkheid om er even tussenuit te kunnen voor mijn cliënt S en haar 9-jarig zoontje P uit Sittard.

De situatie van P  is als volgt:

In het gezin van P is de laatste tijd veel gebeurd. Zijn moeder is zowel mentaal als lichamelijk misbruikt door zijn vader. Ze is in het voorjaar samen met P verhuisd. Alles is in het geheim geregeld ivm de te verwachten agressie van vader. P is naar een nieuwe school gegaan zonder dat vader iets wist en wat hij tot de verhuizing geheim heeft moeten houden. P was toen 8 jaar, nu is hij 9 jaar. Toen moeder vertelde tegen vader dat ze bij hem weg ging en alles geregeld was ontplofte deze inderdaad. P was erbij aanwezig toen zijn vader zijn moeder aanviel. Daarna zijn gesprekken gevolgd met Veilig Thuis, ook met P.

P is bekend met adhd, kan moeilijk met prikkels en bepaalde situaties omgaan. Hij heeft hier professionele hulp voor. Het contact tussen moeder en vader verloopt nog steeds moeizaam. P ondervindt hier last van. Moeder moet rondkomen van een bijstandsuitkering.  Zij heeft veel lichamelijke en psychische klachten. Al met al geen prettige situatie voor P en zijn moeder. En daarom ook de vraag aan We4kids of er een mogelijkheid bestaat om moeder en zoon een paar dagen weg te gunnen, even op andere gedachten, even quality-time samen.

Ik heb samen met S mogelijkheden bekeken en foto’s toegevoegd van een verblijf van 3 dagen of een week op Weerterbergen tijdens de eerste week van de meivakantie . Tevens wil ik aangeven dat ze niet beschikken over de mogelijkheid van vervoer om tot daar te komen.

Moeder geeft aan dat ze begrijpt wanneer dit financieel niet mogelijk is,een dag naar een pretpark in de meivakantie ook geweldig fijn zou zijn.

Met vriendelijke groet,

SAMEN VOORUIT
Zorg voor Welzijn!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: