Steun voor Flow’s boekensteun

‘Flow’s boekensteun’, een 2e-hands boekwinkel en tevens een ontmoetingsplek met leesactiviteiten voor kinderen, ouders, en leerkrachten. 

Het doel van deze winkel, met een uitgebreid assortiment kinderboeken, is om alle kinderen het plezier van lezen te laten ervaren, Als je met plezier leest komt de motivatie om veel en vaak te lezen vanzelf. (Voor)lezen, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek, heeft een positief effect op de taalontwikkeling van kinderen. Daarmee vergroten zij hun kansen in de maatschappij aanzienlijk. Dit gunt Marieke Baselmans ieder kind!

Baselmans, leerkracht en leesadviseur, merkt dat een groot aantal kinderen thuis helemaal geen boeken heeft om te lezen, of enkel boeken die verouderd zijn. Voor sommige kinderen en ouders, blijkt de drempel om een bezoek aan de bibliotheek te brengen nog te hoog. Vandaar een 2e hands winkel met actuele boeken.

Baselmans: “Het zou mooi zijn als lezen ‘dagelijks bruin brood’ wordt voor alle kinderen, in plaats van een ‘eenmalige slagroomtaart’ op school tijdens de Kinderboekenweek.”

Informatie
Marieke Baselmans
Steenweg 23 Sittard 

Telefoon
06-11593787

web
www.Flow-communicatie.com
Facebook: Flow’s boekensteun

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: