Gelijke kansen voor leerlingen Taalschool Stein en Sittard door boekengift

Afgelopen maand, ontvingen de leerlingen van ‘De Taalwijzer’ Stein en Sittard zes gevulde boekenkasten van Kiwanis en We4Kids. De kasten zijn inmiddels dankbaar in gebruik genomen door de leerlingen.

De jongste kinderen van de Taalschool worden voorgelezen uit de thematische boeken, passend bij het project. En de leerlingen die zelf kunnen lezen, kunnen kiezen uit een groot aantal passende leesboeken bij hun niveau en leeftijd. Kinderen op de Taalwijzer in Stein en Sittard worden hier ondergedompeld in een taalbad, met als doel om na één of twee jaar door te stromen naar een reguliere basisschool. Ze krijgen les van leerkrachten met een NT2-specialisme (Nederlands als tweede taal).

De werkgroep Taal/ lezen van de Taalscholen weet als geen ander: lezen vergroot de kansen van leerlingen. Daarom zijn ze ook blij met de boekengift. Lezen is een speerpunt op school. Maar daarvoor heb je een goed gevulde schoolbibliotheek nodig. Zo krijgen kinderen plezier in lezen. Kinderen die dagelijks lezen of worden voorgelezen hebben veel meer kansen om makkelijker hun weg vinden in de maatschappij. Elk kind verdient die kans, vindt zowel Kiwanis en We4Kids als het de Taalwijzer in Stein en Sittard.

Niet ieder kind heeft van huis uit gelijke kansen, ook al probeer je daar met thuisinterventies wat aan te doen vindt de werkgroep. Maar elk kind is leerplichtig. Daarom is de verbetering van de kwaliteit en effectiviteit van het lees- en taalonderwijs essentieel. Leerkrachten hebben de kinderen de hele dag om zich heen en kunnen hen dus onderdompelen in een taalrijke omgeving. En dat werkt uiteraard makkelijker met behulp van deze goed gevulde boekenkasten.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: