Tripje naar Phantasialand

Eind 2018 bereikte ons via  een maatschappelijk werkster het verzoek om na te gaan of wij het volgend gezin zouden kunnen helpen.

Een gezin uit de Westelijke Mijnstreek waar beide ouders lijden aan PTSS en depressies met een dochter van 11 jaar die bekend is met autisme. Het betreft een gezin met een moeilijke thuissituatie en een minimaal inkomen. Het gezin staat vrijwillig onder bewind en krijgt thuisbegeleiding van de instelling. De dochter geniet speciaal onderwijs en zit op de naschoolse opvang. Ze zouden graag eens met zijn allen naar Phantasialand willen gaan, het liefst met een overnachting. Dit om hun zorgelijke thuissituatie  te kunnen vergeten. Tot nu toe proberen ze met zegeltjes en kortingsbonnen van de supermarkt een dergelijk uitje te realiseren. Geldpotjes voor deze wensen zijn niet voorhanden. Onze stichting heeft dit verzoek gehonoreerd en zie hieronder het verhaal van de moeder na het bezoek aan Phantasialand:

Onze thuisbegeleiding heeft een aanvraag bij We4KIDS gedaan om iets leuks met onze dochter te gaan doen. We hebben er toen voor gekozen om onze dochter te verrassen met een tripje naar Phantasialand met overnachting, wat mogelijk is gemaakt door WE4KIDS. We hadden haar een cadeaubon gemaakt die ze met kerst mocht uitpakken. 24-25 april 2019 zouden we vertrekken. Ze was zich al weken aan het voorbereiden welke attracties ze graag wilde doen. 24 april was het zover. Om 9:00 ’s morgens gingen we op weg richting Duitsland. Het personeel van Phantasialand was zeer behulpzaam en zorgde dat wij onze weg konden vinden op het park. Onze dochter vond het geweldig en wilde overal tegelijk in. Het Duitse ijs was ook goed in de smaak gevallen. Onze dochter heeft de hele dag een smile op haar gezicht gehad en ze kon haar energie volop kwijt. Het appartement, net buiten het centrum van Keulen, was top geregeld. Het was makkelijk bereikbaar en er waren voldoende parkeermogelijkheden. De ParkService was geweldig, we werden vriendelijk ontvangen en konden onbeperkt gebruik maken van koffie, thee en water.

Vader was de oplader vergeten en die was zelfs aanwezig in het appartement.

Helaas was het weer de tweede dag slecht met veel regen en wind  Hierdoor besloten wij om iets eerder naar huis te gaan dan gepland, waarna we nog een stop hebben gemaakt in een aantal winkels wat de pret niet heeft mogen drukken.
Kortom zijn we heel blij dat wij dit hebben kunnen ondernemen door de geldelijke ondersteuning van We4Kids. De lach op het gezicht van onze dochter heeft ons als gezin goed gedaan!

Dank en normaals dank voor dit uitje.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: