Acht gevulde boekenkasten in Kindcentrum Sittard dankzij financiële steun Kiwanis en We4Kids

Lees het artikel op de website van De Limburger hier.

Sittard – Afgelopen maandag, tijdens de Kinderboekenweek, ontvingen leerlingen van de onderbouw van Kindcentrum Sittard en Taalschool acht gevulde boekenkasten. De kasten zijn aangeschaft dankzij een financiële bijdrage van Kiwanis Club Sittard en stichting We4Kids.

De boekenkasten werden feestelijk geopend door een delegatie leerlingen, Harrie Hox en Bas van Dongen van Kiwanis en We4Kids.

De tweedehands boeken passen prima in het thema van de Kinderboekenweek, GiGaGroen. De werkgroep Taal/Lezen van KC Sittard weet als geen ander: lezen vergroot de kansen van leerlingen. Lezen is een speerpunt op school. Maar daarvoor heb je een goed gevulde schoolbibliotheek nodig. Zo krijgen kinderen plezier in lezen.

Kinderen die dagelijks lezen of worden voorgelezen hebben veel meer kansen om makkelijker hun weg vinden in de maatschappij. Elk kind verdient die kans, vinden zowel Kiwanis en We4Kids als het Kindcentrum Sittard: „Niet ieder kind heeft van huis uit gelijke kansen, ook al probeer je daar met thuisinterventies wat aan te doen vindt de werkgroep. Maar elk kind is leerplichtig. Daarom is de verbetering van de kwaliteit en effectiviteit van het lees- en taalonderwijs essentieel. Leerkrachten hebben de kinderen de hele dag om zich heen en kunnen hen dus onderdompelen in een taalrijke omgeving. En dat werkt uiteraard makkelijker met behulp van deze goed gevulde boekenkasten.”

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: