Gelijke kansen voor leerlingen KC Sittard door boekengift

Lees het artikel op de website van De Limburger hier.

Afgelopen maandag, tijdens de Kinderboekenweek, ontvingen de leerlingen van KC Sittard onderbouw en Taalschool acht gevulde boekenkasten van Kiwanis en We4 kids. De kasten werden feestelijk geopend door een delegatie leerlingen, Harrie Hox en Bas van Dongen van Kiwanis en We4 kids.

De boekenkasten werden feestelijk geopend door een delegatie leerlingen, Harrie Hox en Bas van Dongen van Kiwanis en We4Kids.

De tweedehands boeken passen prima in het thema van de Kinderboekenweek: Gi ga groen. De kinderen zongen het lied lang zullen we lezen en waren feestelijk uitgedost in groene diadeem’s en corsages. Uiteraárd kregen de donateurs van de boeken ook een corsage opgespeld.

De werkgroep Taal/ lezen van KC Sittard weet als geen ander: lezen vergroot de kansen van leerlingen. Daarom zijn ze ook blij met de boekengift. Lezen is een speerpunt op school. Maar daarvoor heb je een goed gevulde schoolbibliotheek nodig. Zo krijgen kinderen plezier in lezen.

Kinderen die dagelijks lezen of worden voorgelezen hebben veel meer kansen om makkelijker hun weg vinden in de maatschappij. Elk kind verdient die kans vindt zowel Kiwanis en We4kids als het Kindcentrum Sittard.

Niet ieder kind heeft van huis uit gelijke kansen, ook al probeer je daar met thuisinterventies wat aan te doen vindt de werkgroep. Maar elk kind is leerplichtig. Daarom is de verbetering van de kwaliteit en effectiviteit van het lees- en taalonderwijs essentieel. Leerkrachten hebben de kinderen de hele dag om zich heen en kunnen hen dus onderdompelen in een taalrijke omgeving. En dat werkt uiteraard makkelijker met behulp van deze goed gevulde boekenkasten.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: